Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma İçinde Kızılcık Şerbeti Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Elma İçinde Kızılcık Şerbeti
Pratik Elma İçinde Kızılcık Şerbeti Tarifi


Elma İçinde Kızılcık Şerbeti (6 Kişilik)

Malzemeler


1 küçük portakalın kabuğu, ince doğranmış
2 yumurta beyazı
6 yeşil tatlı elma
2 yemek kaşığı limon suyu
Elma yaprakları, süslemek için

Yemek Tarifi


Kızılcık marmeladını süzgeçten geçirip bir kaba aktarın.
Portakal kabuğunu ekleyip iyice karıştırın ve 30 dakika buzdolabında tutun.

Başka bir kapta yumurta beyazlarını çırpıp kızılcık karışımına ekleyin.

Derin olmayan ve dondurucuya girebilecek bir kabın içine koyup 1 saat veya karışım kenarlarda sert oluncaya kadar derin dondurucuda tutun.

Derin dondurucudan çıkartıp bir kenara koyun ve yumuşayıncaya kadar çırpın.
Derin dondurucudan çıkardığınız kaba tekrar koyup en az 4 saat daha dondurun.

Şerbeti derin dondurucudan çıkartıp 30 dakika oda sıcaklığında tutun.

Bu sırada dipten 1 cm kalacak şekilde elmaların içini oyun.
Elmaların içine hemen fırçayla limon suyu sürüp kullanıncaya kadar, buzdolabında tutun.

Elma kaselerini şerbetle doldurup 30 dakika tekrar derin dondurucuda bekletin.
Elma yapraklarıyla süsleyip ayrı tabaklarda servis yapın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Eğer buzdolabının dondurucu kısmını kullanıyorsanız, şerbeti hazırlamadan 1 saat önce dondurucuyu en soğuk ayara getirin.
Sonra tekrar eski ayarına getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri