Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmekli Şeftali Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ekmekli Şeftali Tatlısı
Pratik Ekmekli Şeftali Tatlısı Tarifi


Ekmekli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


2 Şeftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Muhallebi için:
4 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşiğı Un
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
Sos için:
3 Şeftali
2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)

Yemek Tarifi


Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın.
Etimekleri cam bir tepsiye dizin.
Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.

Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın.
Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.

Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra likör ilave edin.

Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri