Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmekli Şeftali Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ekmekli Şeftali Tatlısı
Pratik Ekmekli Şeftali Tatlısı Tarifi


Ekmekli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


2 Şeftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Muhallebi için:
4 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşiğı Un
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
Sos için:
3 Şeftali
2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)

Yemek Tarifi


Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın.
Etimekleri cam bir tepsiye dizin.
Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.

Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın.
Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.

Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra likör ilave edin.

Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Kavunların üst kısmını kesin. Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri