Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmekli Şeftali Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ekmekli Şeftali Tatlısı
Pratik Ekmekli Şeftali Tatlısı Tarifi


Ekmekli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


2 Şeftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Muhallebi için:
4 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşiğı Un
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
Sos için:
3 Şeftali
2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)

Yemek Tarifi


Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın.
Etimekleri cam bir tepsiye dizin.
Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.

Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın.
Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.

Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra likör ilave edin.

Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Azzur Restaurant'ın usta aşçısı yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi dolmasına farklı bir yorum getirdi. Kestaneli hindi sarması ile sofralanız şenlenecek...

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri