Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Domates Tatlısı
Pratik Domates Tatlısı Tarifi


Domates Tatlısı

Malzemeler


10 adet oval domates
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
10 gr karanfil
100 gr findık (tarçınla karanfilin yerine kızamık şekeri olabilir)
Süslemek için yeşil fıstık, hindistancevizi
2-3 adet limon tuzu

Yemek Tarifi


Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın.
5 dakika suda bekletin.
Çıkarıp kabuklarını soyun.
Ortasındaki çekirdeklerini ayıklayın.
İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın.

Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun.
Şeker eriyinceye kadar karıştırın.
İçine tarçın, karanfil, çok az da kırmızı şeker boyası koyun.
Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri içine koyun.
Ocağın altını kısın.

Domatesler şurubu çekmeye başlayınca 2-3 adet limon tuzu koyun.
5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Beyaz peynir, dil peyniri ve kaşar peynirini küp küp doğrayın.

Tavuk göğüs etlerini bir tencereye koyup üzerine sıcak suyu ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpin.

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.

Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın. Taze soğanları temizleyip kıyın.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri