Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Domates Tatlısı
Pratik Domates Tatlısı Tarifi


Domates Tatlısı

Malzemeler


10 adet oval domates
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
10 gr karanfil
100 gr findık (tarçınla karanfilin yerine kızamık şekeri olabilir)
Süslemek için yeşil fıstık, hindistancevizi
2-3 adet limon tuzu

Yemek Tarifi


Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın.
5 dakika suda bekletin.
Çıkarıp kabuklarını soyun.
Ortasındaki çekirdeklerini ayıklayın.
İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın.

Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun.
Şeker eriyinceye kadar karıştırın.
İçine tarçın, karanfil, çok az da kırmızı şeker boyası koyun.
Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri içine koyun.
Ocağın altını kısın.

Domatesler şurubu çekmeye başlayınca 2-3 adet limon tuzu koyun.
5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri küp doğrayarak 1 çay bardağı zeytinyağında kızartın. Salata kasesine alarak patateslerin ılınmasını bekleyin.

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri