Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çilekli Bavaruaz Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Çilekli Bavaruaz
Pratik Çilekli Bavaruaz Tarifi


Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)

Malzemeler


4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
2 poşet krem şanti
400 gr.
çilek
2 - 3 yaprak jelatin
Sosu için:
300 gr.
çilek
1 su bardağı toz şeker

Yemek Tarifi


2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın.

Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın.
Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.

Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin.

Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
Soğumasını bekleyin.

Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın.
Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin.

Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın.
Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin.

Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın.
Çilekli sosla birlikte servis yapın,

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri