Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çilekli Bavaruaz Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Çilekli Bavaruaz
Pratik Çilekli Bavaruaz Tarifi


Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)

Malzemeler


4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
2 poşet krem şanti
400 gr.
çilek
2 - 3 yaprak jelatin
Sosu için:
300 gr.
çilek
1 su bardağı toz şeker

Yemek Tarifi


2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın.

Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın.
Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.

Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin.

Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
Soğumasını bekleyin.

Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın.
Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin.

Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın.
Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin.

Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın.
Çilekli sosla birlikte servis yapın,

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri