Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çilekli Bavaruaz Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Çilekli Bavaruaz
Pratik Çilekli Bavaruaz Tarifi


Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)

Malzemeler


4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
2 poşet krem şanti
400 gr.
çilek
2 - 3 yaprak jelatin
Sosu için:
300 gr.
çilek
1 su bardağı toz şeker

Yemek Tarifi


2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın.

Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın.
Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.

Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin.

Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
Soğumasını bekleyin.

Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın.
Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin.

Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın.
Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin.

Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın.
Çilekli sosla birlikte servis yapın,

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri