Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezeli Ayva Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Bezeli Ayva Tatlısı
Pratik Bezeli Ayva Tatlısı Tarifi


Bezeli Ayva Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Ayva
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tozşeker
1 Çay Bardağı Su
2 Paket Beze
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Paket Hazır Çikolatalı Sos

Yemek Tarifi


Ayvanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
Bir tencereye alıp üzerine şeker ve su ekledikten sonra ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Bezeleri ılık sütle ıslatıp servis tabağına dizin.
Bezelerin üzerine krem şanti sürüp pişirdiğiniz ayva parçalarını yerleştirin ve ceviz serpin.
Bezeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin.
Üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri