Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezeli Ayva Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Bezeli Ayva Tatlısı
Pratik Bezeli Ayva Tatlısı Tarifi


Bezeli Ayva Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Ayva
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tozşeker
1 Çay Bardağı Su
2 Paket Beze
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Paket Hazır Çikolatalı Sos

Yemek Tarifi


Ayvanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
Bir tencereye alıp üzerine şeker ve su ekledikten sonra ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Bezeleri ılık sütle ıslatıp servis tabağına dizin.
Bezelerin üzerine krem şanti sürüp pişirdiğiniz ayva parçalarını yerleştirin ve ceviz serpin.
Bezeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin.
Üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri