Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezeli Ayva Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Bezeli Ayva Tatlısı
Pratik Bezeli Ayva Tatlısı Tarifi


Bezeli Ayva Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Ayva
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tozşeker
1 Çay Bardağı Su
2 Paket Beze
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Paket Hazır Çikolatalı Sos

Yemek Tarifi


Ayvanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
Bir tencereye alıp üzerine şeker ve su ekledikten sonra ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Bezeleri ılık sütle ıslatıp servis tabağına dizin.
Bezelerin üzerine krem şanti sürüp pişirdiğiniz ayva parçalarını yerleştirin ve ceviz serpin.
Bezeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin.
Üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sonrası keyifle yenilebilecek çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Sofralarda farklı bir alternatif oluşturan bu popüler yemeği siz de hazırladığımız etapları takip ederek evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin.

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri