Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı
Pratik Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi


Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


50gr.
Şam fıstığı
100grtaze badem
100 gr fındık
50 gr iç ceviz
500 gr.
bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr.
tereyağı

Yemek Tarifi


Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun.
Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun.

Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun.

Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın.

Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri