Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı
Pratik Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi


Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


50gr.
Şam fıstığı
100grtaze badem
100 gr fındık
50 gr iç ceviz
500 gr.
bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr.
tereyağı

Yemek Tarifi


Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun.
Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun.

Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun.

Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın.

Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

İtalyan pizzasını tatmak isteyenler için Pizza Venti'nin Kurucusu İlter Kanat'tan muhteşem bir tarif... Hem çok hafif hem de çok lezzetli...

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri