Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı
Pratik Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi


Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


50gr.
Şam fıstığı
100grtaze badem
100 gr fındık
50 gr iç ceviz
500 gr.
bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr.
tereyağı

Yemek Tarifi


Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun.
Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun.

Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun.

Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın.

Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri