Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı
Pratik Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi


Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


50gr.
Şam fıstığı
100grtaze badem
100 gr fındık
50 gr iç ceviz
500 gr.
bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr.
tereyağı

Yemek Tarifi


Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun.
Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun.

Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun.

Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın.

Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri