Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı
Pratik Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı Tarifi


Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


50gr.
Şam fıstığı
100grtaze badem
100 gr fındık
50 gr iç ceviz
500 gr.
bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr.
tereyağı

Yemek Tarifi


Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun.
Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun.

Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun.

Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın.

Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri