Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Kupta Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Balkabağı Kupta
Pratik Balkabağı Kupta Tarifi


Balkabağı Kupta (3-4 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı balkabağı püresi
2 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil
2 çorba kaşığı hazır pasta kreması
6 adet yumurta şansı,
6 çorba kaşığı tozşeker
3 su bardağı süt,
1 paket şekerli vanilya
1 tutam tuz,
50 gram çikolata
Süslemek için: Ceviz

Yemek Tarifi


Balkabağı püresini tarçın, karanfil ve krema üe iyice karıştırın.
Bu karışımı küp bardakları arasında eşit olarak pay edin ve bir kenarda bekletin.

Sütü, vanilya ve tuz ile kaynatın.
Süt kaynamaya başlayınca ateşi kısarak, birkaç dakika daha kaynamasını sağlayın.
Bu arada yumurta sarılarını çukur bir kap içerisinde iyice çırpın.
Sonra tozşekeri ekleyerek yine çırpın.
Kaynayan sütü yumurtalara ince ince akıtarak ekleyin.

Bu arada karıştırmaya devam edin.
Yumurtalı sütü bir tencereye alın çok küçük bir ateş üzerine oturtun.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
Kremanın piştiğini kaşığın üzerinde ince bir tabaka bırakmasından anlayabilirsiniz.
Pişen kremayı ocaktan indirin, karıştırarak soğutun.
Soğuyan kremayı kaplara pay edin.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Kremanın üzerini süsleyin.

Not: Balkabağı püresi için, 2 dilim balkabağı ve 1 su bardağı şekeri pişirin.
Daha sonra kabağı blendırdan geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın.

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri