Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Armutlar Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Baharatlı Armutlar
Pratik Baharatlı Armutlar Tarifi


Baharatlı Armutlar (6 Kişilik)

Malzemeler


500 ml beyaz şarap
75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş
40 gr şeker
1/4 çay kaşığı tarçın
2 diş karanfil
6 sert armut
Portakal kabuğu, ince şeritler halinde
1/2 limonun suyu
3 yemek kaşığı kavrulmuş badem

Yemek Tarifi


Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın.

Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın.
Hemen diklemesine tencerenin içine koyun.
Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20-30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin.

Armutların dibinden ince bir dilim kesin.
Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin.
Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın.
Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun.
Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın.

Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu sert armut kullanmak için iyi bir yöntemdir.
Pişirme süresi armutların sertliğine bağlıdır.

SERVİS ÖNERİLERİ: Krem şanti ve kıtır bisküvilerle sunabilirsiniz.
Özellikle bademli bisküviler armutla çok iyi gider.

DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Armutları düdüklü tencerede 1 dakika pişirebilirsiniz.

ALTERNATİF: Beyaz şarap yerine kırmızı şarap; reçel yerine de 50 gr şeker kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri