Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Armutlar Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Baharatlı Armutlar
Pratik Baharatlı Armutlar Tarifi


Baharatlı Armutlar (6 Kişilik)

Malzemeler


500 ml beyaz şarap
75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş
40 gr şeker
1/4 çay kaşığı tarçın
2 diş karanfil
6 sert armut
Portakal kabuğu, ince şeritler halinde
1/2 limonun suyu
3 yemek kaşığı kavrulmuş badem

Yemek Tarifi


Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın.

Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın.
Hemen diklemesine tencerenin içine koyun.
Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20-30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin.

Armutların dibinden ince bir dilim kesin.
Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin.
Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın.
Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun.
Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın.

Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu sert armut kullanmak için iyi bir yöntemdir.
Pişirme süresi armutların sertliğine bağlıdır.

SERVİS ÖNERİLERİ: Krem şanti ve kıtır bisküvilerle sunabilirsiniz.
Özellikle bademli bisküviler armutla çok iyi gider.

DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Armutları düdüklü tencerede 1 dakika pişirebilirsiniz.

ALTERNATİF: Beyaz şarap yerine kırmızı şarap; reçel yerine de 50 gr şeker kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri