Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Armutlar Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Baharatlı Armutlar
Pratik Baharatlı Armutlar Tarifi


Baharatlı Armutlar (6 Kişilik)

Malzemeler


500 ml beyaz şarap
75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş
40 gr şeker
1/4 çay kaşığı tarçın
2 diş karanfil
6 sert armut
Portakal kabuğu, ince şeritler halinde
1/2 limonun suyu
3 yemek kaşığı kavrulmuş badem

Yemek Tarifi


Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın.

Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın.
Hemen diklemesine tencerenin içine koyun.
Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20-30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin.

Armutların dibinden ince bir dilim kesin.
Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin.
Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın.
Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun.
Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın.

Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu sert armut kullanmak için iyi bir yöntemdir.
Pişirme süresi armutların sertliğine bağlıdır.

SERVİS ÖNERİLERİ: Krem şanti ve kıtır bisküvilerle sunabilirsiniz.
Özellikle bademli bisküviler armutla çok iyi gider.

DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Armutları düdüklü tencerede 1 dakika pişirebilirsiniz.

ALTERNATİF: Beyaz şarap yerine kırmızı şarap; reçel yerine de 50 gr şeker kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri