Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Humus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ayvalı Humus
Pratik Ayvalı Humus Tarifi


Ayvalı Humus (8-10 Kişilik)

Malzemeler


300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

Yemek Tarifi


Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin.
Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.
Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın.
Blenderde veya çatalla iyice ezin.

Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin.

Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin.
Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün.
Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çok pratik, çocukların severek yiyeceği, 5 dakikada hazırlanabilecek bir yemek...

Çocukların çok seveceği renkli lokumlar...

Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.

Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar su ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri