Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Humus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ayvalı Humus
Pratik Ayvalı Humus Tarifi


Ayvalı Humus (8-10 Kişilik)

Malzemeler


300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

Yemek Tarifi


Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin.
Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.
Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın.
Blenderde veya çatalla iyice ezin.

Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin.

Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin.
Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün.
Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

İftar sofraları için çok lezzetli bir bulgur pilavı.. Ramazan sofralarınıza lezzet katacak bu yemek tarifini mutlaka deneyin.

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri