Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Armut Tatlısı
Pratik Armut Tatlısı Tarifi


Armut Tatlısı

Malzemeler


1 adet armut
2 adet karanfil
Yeteri kadar tarçin, su
50 gr toz şeker

Yemek Tarifi


Armutun içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun.
İçerisine karanfil, tarçin, su ve şeker koyun.

180 derecedeki firında pişirerek ılık servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri