Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ananaslı Sufle Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ananaslı Sufle
Pratik Ananaslı Sufle Tarifi


Ananaslı Sufle (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Çorba Kaşığı Ananas Suyu
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kahve Fincanı Tozşeker
2 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2 Çay Bardağı Light Süt
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1/2 Portakal Kabuğu Rendesi
Tuz

Yemek Tarifi


Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yarım su bardağı kapasiteli sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın.
Kalan yağı şeker ve yumurta sarısı ile köpükleşinceye dek çırpın.
Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin.

Ananas suyu ve sütü mikserle karıştırın.
Yumurtalı harcı azar azar ilave edin.
1 tutam tuzla çırpılmış yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin.

Karışımı sufle kaplarına dökün.
Fırına verip 30-35 dak.
pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

Dondurma, vanilya ve sütü shaker’a alın. İyice çalkalayıp servis bardağına aktarın.

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri