Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ananaslı Sufle Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ananaslı Sufle
Pratik Ananaslı Sufle Tarifi


Ananaslı Sufle (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Çorba Kaşığı Ananas Suyu
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kahve Fincanı Tozşeker
2 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2 Çay Bardağı Light Süt
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1/2 Portakal Kabuğu Rendesi
Tuz

Yemek Tarifi


Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yarım su bardağı kapasiteli sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın.
Kalan yağı şeker ve yumurta sarısı ile köpükleşinceye dek çırpın.
Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin.

Ananas suyu ve sütü mikserle karıştırın.
Yumurtalı harcı azar azar ilave edin.
1 tutam tuzla çırpılmış yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin.

Karışımı sufle kaplarına dökün.
Fırına verip 30-35 dak.
pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri