Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ananas ve Üzüm Salatası Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ananas ve Üzüm Salatası
Pratik Ananas ve Üzüm Salatası Tarifi


Ananas ve Üzüm Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler


25-50 gr şeker
150 ml su
150 ml beyaz şarap
2 küçük ananas ya da 500 gr konserve ananas
350 gr siyah üzüm, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış

Yemek Tarifi


Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın.
Şarabı ekleyip soğumaya bırakın.

Ananasların baş yapraklı kısmını bırakıp 3 kısma ayrın.
Keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice dış kabuktan 1 cm kalacak şekilde ananasın iç kısmını kesin.
Kestiğiniz parçayı küp küp kesip yarım üzümlerle birlikte şuruba karıştırın.

Servis yapmak için: Ananas kabuklarını servis tabaklarına koyup meyvelerle doldurun.
Kaşıkla şuruptan üzerine döküp üzerini kapatıp en az 1 saat buzdolabında tutun.
Konserve ananas kullanıyorsanız servis için ayrı kap bulundurun.

SERVİS ÖNERiLERi: Yoğurtla sunabilirsiniz.

DİKKAT: Taze ananas kullanıyorsanız kabuğunu keserken delmemeye çalışın.
Aksi takdirde şurup akacaktır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri