Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ananas ve Üzüm Salatası Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Ananas ve Üzüm Salatası
Pratik Ananas ve Üzüm Salatası Tarifi


Ananas ve Üzüm Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler


25-50 gr şeker
150 ml su
150 ml beyaz şarap
2 küçük ananas ya da 500 gr konserve ananas
350 gr siyah üzüm, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış

Yemek Tarifi


Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın.
Şarabı ekleyip soğumaya bırakın.

Ananasların baş yapraklı kısmını bırakıp 3 kısma ayrın.
Keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice dış kabuktan 1 cm kalacak şekilde ananasın iç kısmını kesin.
Kestiğiniz parçayı küp küp kesip yarım üzümlerle birlikte şuruba karıştırın.

Servis yapmak için: Ananas kabuklarını servis tabaklarına koyup meyvelerle doldurun.
Kaşıkla şuruptan üzerine döküp üzerini kapatıp en az 1 saat buzdolabında tutun.
Konserve ananas kullanıyorsanız servis için ayrı kap bulundurun.

SERVİS ÖNERiLERi: Yoğurtla sunabilirsiniz.

DİKKAT: Taze ananas kullanıyorsanız kabuğunu keserken delmemeye çalışın.
Aksi takdirde şurup akacaktır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri