Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Acıbademli Şeftali Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Acıbademli Şeftali Tatlısı
Pratik Acıbademli Şeftali Tatlısı Tarifi


Acıbademli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


1 Komposto Şeftali
2 Su Bardağı Şeftali Kompostosu Suyu
300 gr Acıbadem Kurabiyesi
1 Kutu Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Su Bardağı Su
2 Yemek Kaşığı Nişasta

Yemek Tarifi


Krem şantiyi bir bardak sütle çırpın.
İçine acıbademleri ufalayıp kariştirin.
Cam bir kalıbı ıslatıp hazırladığınız karişimi dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Su, komposto suyu ve nişastayi tencerede karıştırıp kısık ateşte koyu bir sos haline gelinceye kadar pişirin.
Sos soğuduktan sonra tarçını ilave ederek karıştırın.

Şeftalileri kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu gezdirin.
Dondurduktan sonra nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri