Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tepsi Mantısı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Tepsi Mantısı
Pratik Tepsi Mantısı Tarifi


Tepsi Mantısı (8 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru İçin
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Sosu İçin
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Kıyma
1 Adet Sivribiber
1 Çorba Kaşığı Salça

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım.
Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim.
Bezelerden ince yufkalar açalım.

Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim.
Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım.

Sosu için; kıymayı yağda kavuralım.
Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim.
Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri