Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tepsi Mantısı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Tepsi Mantısı
Pratik Tepsi Mantısı Tarifi


Tepsi Mantısı (8 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru İçin
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Sosu İçin
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Kıyma
1 Adet Sivribiber
1 Çorba Kaşığı Salça

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım.
Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim.
Bezelerden ince yufkalar açalım.

Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim.
Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım.

Sosu için; kıymayı yağda kavuralım.
Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim.
Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Oktay Usta'nın tarifi

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Önce tavuk etlerini kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı orta boy bir tencerede kızdırıp tavukları aktarın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri