Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tepsi Mantısı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Tepsi Mantısı
Pratik Tepsi Mantısı Tarifi


Tepsi Mantısı (8 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru İçin
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Sosu İçin
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Kıyma
1 Adet Sivribiber
1 Çorba Kaşığı Salça

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım.
Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim.
Bezelerden ince yufkalar açalım.

Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim.
Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım.

Sosu için; kıymayı yağda kavuralım.
Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim.
Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri