Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tepsi Mantısı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Tepsi Mantısı
Pratik Tepsi Mantısı Tarifi


Tepsi Mantısı (8 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru İçin
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Sosu İçin
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Kıyma
1 Adet Sivribiber
1 Çorba Kaşığı Salça

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım.
Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim.
Bezelerden ince yufkalar açalım.

Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim.
Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım.

Sosu için; kıymayı yağda kavuralım.
Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim.
Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri