Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Mantı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Tavuklu Mantı
Pratik Tavuklu Mantı Tarifi


Tavuklu Mantı

Malzemeler


Yarım kilo un
Yarım su bardağı su
Yeteri kadar tuz
İçi için :
1 adet tavuk göğsü
150 gr mantar
Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak
Aralara sürmek için : Yarım kase sıvı yağ

Yemek Tarifi


Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun.
Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.
Hamurdan beş beze yapın.
Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın.
Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun.
En üsttekini yağlayın.

Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin.
Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın.
Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri