Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Makarna Çorbası Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Sebzeli Makarna Çorbası
Pratik Sebzeli Makarna Çorbası Tarifi


Sebzeli Makarna Çorbası (2 Kişilik)

Malzemeler


120 gr kelebek makarna
1 havuç
1 pırasa
5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yemek Tarifi


Havucu temizleyip küçük küçük doğrayın.
Pırasayı temizleyip ince ince dilimleyin.

5 bardak tavuk suyunu tencerede kaynatın.
Havuç ve pırasayı ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tuz serpip makarnayı ekleyin.
Çorba koyulaşıncaya kadar kapağı yarı açık olarak pişirin.

Üzerine zeytinyağını döküp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri