Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saçaklı Mantı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Saçaklı Mantı
Pratik Saçaklı Mantı Tarifi


Saçaklı Mantı

Malzemeler


5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz

Yemek Tarifi


Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın.
sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin.
İçerisine tuz ve karabiber ilave edin.
Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun.
Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin.
Tavuk suyunu üzerine gezdirin.

Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin.
Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin.
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin. Soğanı bütün olarak, yeşil mercimekle birlikte tencereye koyun.

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

Çocuğunuzun hem severek hazırlayacağı hem de yiyeceği bir tarif. Sandviç ekmeğini bir tarafı kapalı kalacak şekilde ortadan ikiye siz kesmelisiniz.

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri