Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saçaklı Mantı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Saçaklı Mantı
Pratik Saçaklı Mantı Tarifi


Saçaklı Mantı

Malzemeler


5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz

Yemek Tarifi


Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın.
sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin.
İçerisine tuz ve karabiber ilave edin.
Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun.
Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin.
Tavuk suyunu üzerine gezdirin.

Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin.
Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin.
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri