Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynir Soslu Cevizli Papardelle Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Peynir Soslu Cevizli Papardelle
Pratik Peynir Soslu Cevizli Papardelle Tarifi


Peynir Soslu Cevizli Papardelle (1 Kişilik)

Malzemeler


1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
2 yemek kaşığı ceviz
Yarım çay bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/6 bağ nane
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz
110 gr papardelle makarna

Yemek Tarifi


Papardelleyi 10 dakika haşlayın.
Tuzu alınmış beyaz peyniri tavuk suyu ile telle çırparak pişirin.
Krema, muskat, tuz, biber ilave edin ve tel süzgeçte süzdürerek sos yapın.

İnce kıyılmış maydanoz ve az zeytinyağı ile tavada sotelenmiş, kırılmış ceviz parçaları ilave edin.
Sosa karıştırın.
Haşlanmış makarna ile karıştırın.
Nane ile süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatıp tuz ekleyin.

Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri