Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynir Soslu Cevizli Papardelle Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Peynir Soslu Cevizli Papardelle
Pratik Peynir Soslu Cevizli Papardelle Tarifi


Peynir Soslu Cevizli Papardelle (1 Kişilik)

Malzemeler


1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
2 yemek kaşığı ceviz
Yarım çay bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/6 bağ nane
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz
110 gr papardelle makarna

Yemek Tarifi


Papardelleyi 10 dakika haşlayın.
Tuzu alınmış beyaz peyniri tavuk suyu ile telle çırparak pişirin.
Krema, muskat, tuz, biber ilave edin ve tel süzgeçte süzdürerek sos yapın.

İnce kıyılmış maydanoz ve az zeytinyağı ile tavada sotelenmiş, kırılmış ceviz parçaları ilave edin.
Sosa karıştırın.
Haşlanmış makarna ile karıştırın.
Nane ile süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri