Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcanlı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Makarna
Pratik Patlıcanlı Makarna Tarifi


Patlıcanlı Makarna

Malzemeler


1 paket makarna
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz
Patlıcanlı sos için :
Yarım kg kuşbaşi hindi eti
3 adet orta boy patllcan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri yeşil biber
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşğığ sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber
Patlıcanlari kızartmak için 2 bardak sıvı yağ

Yemek Tarifi


Bir tencereye makarnanın miktarında su, yağ ve tuz koyup kaynatın.
Kaynayınca makarnalari ekleyin.
Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altını kısın, Suyunu çekince ateşten alın.
Kaşıkla iyice karıştırın.
Servis tabağına alın.
Üzerine patlıcanlı sos dökün.

Patlıcanlı sos: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.
Kuşbaşı dograyıp tuzlu suda 10 dakika bekletin.
Suyunu sıkın ve kızdırılmış yağda hafif kızartın.
Kağıt peçete yayılmış tabağa alın.
Diğer tarafta yağ ve soğanı kavurup kuşbaşı etleri ekleyin.
2-3 kez karıştırın.
Küçük doğranmış biber ve kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
Kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin.
Suyu azsa biraz su da ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
Makarnaların üzerine dökerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Yumurtaları ve şekeri cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin.

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri