Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcanlı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Makarna
Pratik Patlıcanlı Makarna Tarifi


Patlıcanlı Makarna

Malzemeler


1 paket makarna
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz
Patlıcanlı sos için :
Yarım kg kuşbaşi hindi eti
3 adet orta boy patllcan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri yeşil biber
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşğığ sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber
Patlıcanlari kızartmak için 2 bardak sıvı yağ

Yemek Tarifi


Bir tencereye makarnanın miktarında su, yağ ve tuz koyup kaynatın.
Kaynayınca makarnalari ekleyin.
Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altını kısın, Suyunu çekince ateşten alın.
Kaşıkla iyice karıştırın.
Servis tabağına alın.
Üzerine patlıcanlı sos dökün.

Patlıcanlı sos: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.
Kuşbaşı dograyıp tuzlu suda 10 dakika bekletin.
Suyunu sıkın ve kızdırılmış yağda hafif kızartın.
Kağıt peçete yayılmış tabağa alın.
Diğer tarafta yağ ve soğanı kavurup kuşbaşı etleri ekleyin.
2-3 kez karıştırın.
Küçük doğranmış biber ve kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
Kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin.
Suyu azsa biraz su da ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
Makarnaların üzerine dökerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri