Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Mantı
Pratik Mantı Tarifi


Mantı (5 Kişilik)

Malzemeler


400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın.
Suyu bir taşım kaynatın.
Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.
Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın.
Sıcak olarak bir kenarda bekletin.

Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun.
Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun.
Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.

Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın.
Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün.
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin.
Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.

Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın.

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri