Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantı Hazırlık Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Mantı Hazırlık
Pratik Mantı Hazırlık Tarifi


Mantı Hazırlık

Malzemeler


HARCI İÇİN:
250 gr kıyma
100 gr (1 orta boy) soğan (rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 1/2 çorba kaşığı su
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 iri yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 - 2/5 su bardağı su
1 1/2 çay kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı

Yemek Tarifi


Önce harcı hazırlayın.
Bunun için bir kapta kıyma, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.

Hamuru hazırlamak için unu eleyip, ortasını havuz biçiminde açın.
Ortadaki boşluğa yumurtayı kırıp, suyu, tuzu ve zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edin.

Unu, elinizle karıştırarak havuzun ortasındaki malzemeye yedirin.
Hamuru yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin.
Bu işlemi bir kez daha yineleyin.
İkinci yoğurma ve dinlendirmeden sonra hamuru iki eşit parçaya kesin ve her iki parçayı da, ayrı ayrı, elinizle bastırarak yayvan ve yuvarlak bir hale getirin.

Üzerlerine un serperek merdaneyle yaklaşık 20 cm çapında, kağıt inceliğinde açın.

4 cm aralıkla küçük köfteler halinde yuvarlanmış harcı hamurun yarısının üzerine yerleştirin.

Kalan hamuru harcın üzerine örtün.
Hamuru tırtıllı rulo ile 4 x 4 cm boyutlarında kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri