Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantı Çorbası Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Mantı Çorbası
Pratik Mantı Çorbası Tarifi


Mantı Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Hazır Mantı
750 gr Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
Yarım Çay Kaşığı Nane
Karabiber
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencerede mantıları haşlayın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın.

Tenceredeki mantının üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek 10 dakika pişirin.
Ateşten indirmeden önce nohut ve nane ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri