Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kuzu Kavurmalı Makarna
Pratik Kuzu Kavurmalı Makarna Tarifi


Kuzu Kavurmalı Makarna (4-6 Kişilik)

Malzemeler


600 gr.
Sotelik Kuzu Eti
150 gr.
Arpacak Soğanı veya Normal Soğan
3 Diş Sarmısak
1 Adet Kereviz
1 Adet Havuç
1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.
)
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
60 gr Margarin
2 Adet Defne Yaprağı
Kekik
40 gr Kuru Üzüm
1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz
1 Paket Makarna (500 gr.
)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
100 gr Kaşar Peynir

Yemek Tarifi


Soğanı soyup kıyın.
Sarmısağı ezin.
Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın.
Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın.
Domatesleri küçük küçük doğrayın.
Acı biberi incecik kıyın.

Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun.
Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin.

Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin.
Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin.
Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım.

Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın.
Süzün, servis tatırın.

Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın.

1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın.
2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın.

Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın.
Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin.
Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri