Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Makarna
Pratik Kıymalı Makarna Tarifi


Kıymalı Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Makarna
90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
1 Büyük Soğan
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş)
1 Çorba Kaşığı Havuç
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Defne Yaprağı
150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
3 Çorba Kaşığı Salça
12 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz.

Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız.

Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız.
Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alınız.
Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız.
Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz.

Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Yemekevi.tv'den diabet hastaları için diabetik bir salata tarifi. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in aşçılarından Ahmet Solak sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri