Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Makarna
Pratik Kıymalı Makarna Tarifi


Kıymalı Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Makarna
90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
1 Büyük Soğan
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş)
1 Çorba Kaşığı Havuç
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Defne Yaprağı
150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
3 Çorba Kaşığı Salça
12 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz.

Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız.

Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız.
Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alınız.
Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız.
Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz.

Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri