Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Havyarlı Penne Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kırmızı Havyarlı Penne Makarna
Pratik Kırmızı Havyarlı Penne Makarna Tarifi


Kırmızı Havyarlı Penne Makarna (4 kişilik)

Malzemeler


1 paket Penne makarna
2 diş sarımsak
100 gram kırmızı tuna havyan
3-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
istediğiniz baharatlardan birer tutam

Yemek Tarifi


Penne makarnayı dişe biraz sert gelecek şekilde haşlayın.
Ateşten indirip hemen süzün.

Diğer taraftan bir kaba zeytinyağını koyun.
Üzerine çok ince doğranmış iki diş sarımsağı atın, tuzunu ekleyin ve 1 dakika kadar çok kısık ateşte pişirin.
Sarımsakların beyazlığını kaybetmemesine dikkat edin.
Sonra penne makarnayı tencereye boşaltın.
Üzerine havyarı dökün ve iyice karıştırın.
Çok kısık ateşte 1-2 dakika kadar beklettikten sonra indirin.

Servis tabağına alın.
Üzerini maydanoz ve istediğiniz baharatlarla süsleyerek, servis yapın.

Not : Çeşitli markaların penne cinsi makarnalarım marketlerde bulabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin. Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin.

Acıbademleri elinizde küçük parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın. Üzerine süt ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri