Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Havyarlı Penne Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kırmızı Havyarlı Penne Makarna
Pratik Kırmızı Havyarlı Penne Makarna Tarifi


Kırmızı Havyarlı Penne Makarna (4 kişilik)

Malzemeler


1 paket Penne makarna
2 diş sarımsak
100 gram kırmızı tuna havyan
3-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
istediğiniz baharatlardan birer tutam

Yemek Tarifi


Penne makarnayı dişe biraz sert gelecek şekilde haşlayın.
Ateşten indirip hemen süzün.

Diğer taraftan bir kaba zeytinyağını koyun.
Üzerine çok ince doğranmış iki diş sarımsağı atın, tuzunu ekleyin ve 1 dakika kadar çok kısık ateşte pişirin.
Sarımsakların beyazlığını kaybetmemesine dikkat edin.
Sonra penne makarnayı tencereye boşaltın.
Üzerine havyarı dökün ve iyice karıştırın.
Çok kısık ateşte 1-2 dakika kadar beklettikten sonra indirin.

Servis tabağına alın.
Üzerini maydanoz ve istediğiniz baharatlarla süsleyerek, servis yapın.

Not : Çeşitli markaların penne cinsi makarnalarım marketlerde bulabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri