Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karidesli Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Karidesli Makarna
Pratik Karidesli Makarna Tarifi


Karidesli Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Burgu Makarna
500 gr Ayıklanmış Karides
1 Su Bardağı Domates Ezmesi
1 Taze Soğan
1 Dilim Limon
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Birkaç Karabiber Tanesi

Yemek Tarifi


Karabiber taneleri, 1 tutam tuz ve limonu 1 su bardağı suda 1 0 dakika kaynatıp süzün.
1 bardak su ekleyip tekrar kaynatın.
Karidesleri ilave edip 2 dakika haşlayın ve kevgirle haşlama suyundan alın.

Taze soğanı kıyıp 2 kaşık yağ kaşık haşlama suyunda pişirin.
Domates ve 1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Haşlama suyunu ekleyip 10 dakika sonra ateşten alın.
Karidesleri ilave edin.

Makarnayı diri kıvamda haşlayın.
Süzüp peynir ve karidesli karışımı ilave edin.
Yağlanmış fırın kalıbına döküp galeta unu serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri