Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karidesli Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Karidesli Makarna
Pratik Karidesli Makarna Tarifi


Karidesli Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Burgu Makarna
500 gr Ayıklanmış Karides
1 Su Bardağı Domates Ezmesi
1 Taze Soğan
1 Dilim Limon
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Birkaç Karabiber Tanesi

Yemek Tarifi


Karabiber taneleri, 1 tutam tuz ve limonu 1 su bardağı suda 1 0 dakika kaynatıp süzün.
1 bardak su ekleyip tekrar kaynatın.
Karidesleri ilave edip 2 dakika haşlayın ve kevgirle haşlama suyundan alın.

Taze soğanı kıyıp 2 kaşık yağ kaşık haşlama suyunda pişirin.
Domates ve 1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Haşlama suyunu ekleyip 10 dakika sonra ateşten alın.
Karidesleri ilave edin.

Makarnayı diri kıvamda haşlayın.
Süzüp peynir ve karidesli karışımı ilave edin.
Yağlanmış fırın kalıbına döküp galeta unu serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Derin bir kapta maya, ılık su ve şekeri eritip oda ısısında 5 dakika bekletin. Unu eleyip mutfak robotuna alın.

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri