Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalamarlı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kalamarlı Makarna
Pratik Kalamarlı Makarna Tarifi


Kalamarlı Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


Yarım paket şekilli spagetti
300 gr kalamar
1 soğan
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıcak su
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Makarnayı tuzlu suda haşlayın.
Kalamarları halka halka kesip ikiye bölün.
Soğanı kıyın, maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin.
2 çorba kaşığı sıcak su ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Makarnayı süzüp kalamarlı karışıma ekleyin ve harmanlayın.
Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun.

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri