Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalamarlı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kalamarlı Makarna
Pratik Kalamarlı Makarna Tarifi


Kalamarlı Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler


Yarım paket şekilli spagetti
300 gr kalamar
1 soğan
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıcak su
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Makarnayı tuzlu suda haşlayın.
Kalamarları halka halka kesip ikiye bölün.
Soğanı kıyın, maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin.
2 çorba kaşığı sıcak su ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Makarnayı süzüp kalamarlı karışıma ekleyin ve harmanlayın.
Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri