Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Soslu Zeytinli Papardelle Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kabak Soslu Zeytinli Papardelle
Pratik Kabak Soslu Zeytinli Papardelle Tarifi


Kabak Soslu Zeytinli Papardelle (1 Kişilik)

Malzemeler


40 gr balkabağı
1/4 soğan
1 diş sarımsak
5 adet file çekirdeksiz zeytin
1 çay bardağı et suyu
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
110 gr papardelle makarna
1/6 bağ maydanoz

Yemek Tarifi


Balkabağı, soğan ve sarımsağı soteleyip, et suyunu ilave ederek pişirin.
Kabaklar piştikten sonra blender yardımıyla çekin.
Tuz, biber, ve muskat ilave ederek süzdürün ve sos yapın.

Sosun içine file zeytin ilave edin.
10 dakika haşlanmış papardelle ile karıştırın.
Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin.

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri