Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Soslu Zeytinli Papardelle Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kabak Soslu Zeytinli Papardelle
Pratik Kabak Soslu Zeytinli Papardelle Tarifi


Kabak Soslu Zeytinli Papardelle (1 Kişilik)

Malzemeler


40 gr balkabağı
1/4 soğan
1 diş sarımsak
5 adet file çekirdeksiz zeytin
1 çay bardağı et suyu
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
110 gr papardelle makarna
1/6 bağ maydanoz

Yemek Tarifi


Balkabağı, soğan ve sarımsağı soteleyip, et suyunu ilave ederek pişirin.
Kabaklar piştikten sonra blender yardımıyla çekin.
Tuz, biber, ve muskat ilave ederek süzdürün ve sos yapın.

Sosun içine file zeytin ilave edin.
10 dakika haşlanmış papardelle ile karıştırın.
Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri