Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Soslu Zeytinli Papardelle Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Kabak Soslu Zeytinli Papardelle
Pratik Kabak Soslu Zeytinli Papardelle Tarifi


Kabak Soslu Zeytinli Papardelle (1 Kişilik)

Malzemeler


40 gr balkabağı
1/4 soğan
1 diş sarımsak
5 adet file çekirdeksiz zeytin
1 çay bardağı et suyu
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
110 gr papardelle makarna
1/6 bağ maydanoz

Yemek Tarifi


Balkabağı, soğan ve sarımsağı soteleyip, et suyunu ilave ederek pişirin.
Kabaklar piştikten sonra blender yardımıyla çekin.
Tuz, biber, ve muskat ilave ederek süzdürün ve sos yapın.

Sosun içine file zeytin ilave edin.
10 dakika haşlanmış papardelle ile karıştırın.
Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

2 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. 2 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.

İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri