Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Mantı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Mantı
Pratik Ispanaklı Mantı Tarifi


Ispanaklı Mantı (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Un
100 gr Süt
2 Adet Yumurta
150 gr Taze Ispanak Yaprağı
100 gr Kıyma
Yarım Demet Maydanoz
Karabiber, Tuz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin.
Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.
Sulu ve yumuşak kaldıysa biraz daha un ilave edin.
Sertleşene kadar yoğurun.
Bezelere ayırın.
Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin.

Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.

Hamuru olabildiğince ince açın.
Kareler şeklinde kesin.
Her bir karenin içine malzeme koyun.
Üçgen şeklinde katlayın.
Hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürün.
Suyu kaynatın.
İçine az miktarda tuz ve sıvı yağ koyun.
Kaynayan suya mantarları atın.

Haşladıktan sonra süzerek servis tabağına alın.
Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızı biber dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri