Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Mantı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Mantı
Pratik Ispanaklı Mantı Tarifi


Ispanaklı Mantı (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Un
100 gr Süt
2 Adet Yumurta
150 gr Taze Ispanak Yaprağı
100 gr Kıyma
Yarım Demet Maydanoz
Karabiber, Tuz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin.
Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.
Sulu ve yumuşak kaldıysa biraz daha un ilave edin.
Sertleşene kadar yoğurun.
Bezelere ayırın.
Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin.

Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.

Hamuru olabildiğince ince açın.
Kareler şeklinde kesin.
Her bir karenin içine malzeme koyun.
Üçgen şeklinde katlayın.
Hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürün.
Suyu kaynatın.
İçine az miktarda tuz ve sıvı yağ koyun.
Kaynayan suya mantarları atın.

Haşladıktan sonra süzerek servis tabağına alın.
Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızı biber dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Biberleri, tuz, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve cevizle birlikte blenderden geçirerek ezin.

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri