Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Makarna
Pratik Ispanaklı Makarna Tarifi


Ispanaklı Makarna (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Burgu Makarna
1.
5 Kase Ayıklanmış Ispanak
1.
5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmiş Kırmızı Biber
3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


1) lspanakları bol suda yıkayın.
Diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayıp süzün.

2) Ispanaklar soğuyunca elinizle sıkıp iri iri doğrayın.
Biberleri süzüp dilimleyin.

3) Maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın.
Derin bir kasede labne peynir, kıyılmış biber ve maydanozu karıştırın.
Sütü ilave edip yumuşak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karıştırın.
Makarnayı bol tuzlu suda başlayıp süzün.
Tavada tereyağını eritip sarımsağı ilave edin.
Sararıncaya kadar kavurup yağdan çıkarın.
Aynı yağa çam fıstıgını ilave edin.
Tahta kaşıkla karıştırarak kavurup ateşten alın.
Kavrulan fıstıkları peynirli karışıma ilave edip harmanlayın.

4) Hazırladığınız peynirli karışımı makarnaya ekleyin.
Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın.
Derin bir cam kaseyi hafıfçe ısıtın.
Makarnalı karışımdan bir kat yayıp üzerine ıspanak döşeyin.
En üstte makarnalı karışım kalacak şekilde malzemeyi kat kat döşeyin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Maydanoz yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Sarımsakları ezip bir kasede pirinç sirkesiyle karıştırın. Salatalıkları uzunlamasına incecik kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri