Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Makarna
Pratik Ispanaklı Makarna Tarifi


Ispanaklı Makarna (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Burgu Makarna
1.
5 Kase Ayıklanmış Ispanak
1.
5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmiş Kırmızı Biber
3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


1) lspanakları bol suda yıkayın.
Diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayıp süzün.

2) Ispanaklar soğuyunca elinizle sıkıp iri iri doğrayın.
Biberleri süzüp dilimleyin.

3) Maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın.
Derin bir kasede labne peynir, kıyılmış biber ve maydanozu karıştırın.
Sütü ilave edip yumuşak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karıştırın.
Makarnayı bol tuzlu suda başlayıp süzün.
Tavada tereyağını eritip sarımsağı ilave edin.
Sararıncaya kadar kavurup yağdan çıkarın.
Aynı yağa çam fıstıgını ilave edin.
Tahta kaşıkla karıştırarak kavurup ateşten alın.
Kavrulan fıstıkları peynirli karışıma ilave edip harmanlayın.

4) Hazırladığınız peynirli karışımı makarnaya ekleyin.
Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın.
Derin bir cam kaseyi hafıfçe ısıtın.
Makarnalı karışımdan bir kat yayıp üzerine ıspanak döşeyin.
En üstte makarnalı karışım kalacak şekilde malzemeyi kat kat döşeyin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Maydanoz yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Karalahanaların salarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kasımlarını kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri