Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fesleğen Soslu Erişte Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Fesleğen Soslu Erişte
Pratik Fesleğen Soslu Erişte Tarifi


Fesleğen Soslu Erişte (4 Kişilik)

Malzemeler


4 kişilik hazır erişte
1 çorba kaşığı fesleğen sos
1 diş doğranmış sarımsak
1 adet doğranmış domates (ince kıyım kesim)
100 gr doğranmış soğan (ince kıyım)
1 çay kaşığı köri sos
Yeterince tuz ve biber
2 çorba kaşığı krema
50 gram tereyağı

Yemek Tarifi


Erişteyi normal makarna gibi haşlayın, soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sostan dökerek servise veriniz.

Not: Şayet marketlerde hazır olarak satılan fesleğen sos bulunamazsa aşağıdaki tarife göre yapılabilir.
50 gr dövülmüş ceviz içi 50 gr dövülmüş fındık içi 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 kahve fincanı sıvı yağ Yeterince tuz ve biber 1 kahve kaşığı kıyılmış taze fesleğen Bu malzemeyi iyice karıştırarak sosu hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri