Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fesleğen Soslu Erişte Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Fesleğen Soslu Erişte
Pratik Fesleğen Soslu Erişte Tarifi


Fesleğen Soslu Erişte (4 Kişilik)

Malzemeler


4 kişilik hazır erişte
1 çorba kaşığı fesleğen sos
1 diş doğranmış sarımsak
1 adet doğranmış domates (ince kıyım kesim)
100 gr doğranmış soğan (ince kıyım)
1 çay kaşığı köri sos
Yeterince tuz ve biber
2 çorba kaşığı krema
50 gram tereyağı

Yemek Tarifi


Erişteyi normal makarna gibi haşlayın, soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sostan dökerek servise veriniz.

Not: Şayet marketlerde hazır olarak satılan fesleğen sos bulunamazsa aşağıdaki tarife göre yapılabilir.
50 gr dövülmüş ceviz içi 50 gr dövülmüş fındık içi 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 kahve fincanı sıvı yağ Yeterince tuz ve biber 1 kahve kaşığı kıyılmış taze fesleğen Bu malzemeyi iyice karıştırarak sosu hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri