Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fener Balıklı Lazanya Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Fener Balıklı Lazanya
Pratik Fener Balıklı Lazanya Tarifi


Fener Balıklı Lazanya (4 kişilik)

Malzemeler


400 gr.
fener balığı filetosu
8 adet lazanya
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
100 gr.
kaşar peynir
Galeta unu

Yemek Tarifi


Fener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın.

ince doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin.
Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin.

Lazanyayı haşlayıp, süzün.

Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmış tepsiye dizin.
Balıklı harcın yarısını yayın.
Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin.
Bu işlemi er üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın.

Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin.

Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilimledikten sonra sıcak olara servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri