Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erişte Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Erişte
Pratik Erişte Tarifi


Erişte (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz

Yemek Tarifi


Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım.
Bu arada cevizleri irice dövelim.
Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım.
Cevizi tencereye alarak kavuralım.

Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım.
Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.

Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin.

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri