Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erişte Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Erişte
Pratik Erişte Tarifi


Erişte (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz

Yemek Tarifi


Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım.
Bu arada cevizleri irice dövelim.
Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım.
Cevizi tencereye alarak kavuralım.

Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım.
Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.

Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp, yaş maya, yağı, su koyuyoruz.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri