Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erişte Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Erişte
Pratik Erişte Tarifi


Erişte (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz

Yemek Tarifi


Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım.
Bu arada cevizleri irice dövelim.
Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım.
Cevizi tencereye alarak kavuralım.

Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım.
Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.

Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu tencereye alıp, tuz ilavesiyle kaynatın. Makarnaları bu suda haşlayın.

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri