Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsüllü Fırın Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsüllü Fırın Makarna
Pratik Deniz Mahsüllü Fırın Makarna Tarifi


Deniz Mahsüllü Fırın Makarna (1 Kişilik)

Malzemeler


15 gr somon balığı
5 adet dilimlenmiş zeytin
1 çay kaşığı fesleğen
Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
Yarım domates
1 adet taze soğan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardağı beşamel sos
Yarım çay kaşığı toz muskat
1/6 paket fırın makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı)
15 gr fener balığı
15 gr lüfer
1 su bardağı fesleğenli domates sos
1/6 bağ taze nane

Yemek Tarifi


Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün.
Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıkları bir tavada soteleyin.
İçerisine taze soğan, doğranmış domates, fesleğen ve zeytin ilave ederek harç yapın.
Bu harç ile haşladağınız makarnayı karıştırın.

Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin.
Fırından çıktıktan sonra düz bir servis tabağı içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İsmiyle de ilgi çekici bir kurabiye olan perişan kurabiyeyi Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı anlattı. İçindeki malzemelerin çokluğu ve şekli sebebiyle bu kurabiye perişan ismini almış.

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

İftar sonrası keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri