Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsüllü Fırın Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsüllü Fırın Makarna
Pratik Deniz Mahsüllü Fırın Makarna Tarifi


Deniz Mahsüllü Fırın Makarna (1 Kişilik)

Malzemeler


15 gr somon balığı
5 adet dilimlenmiş zeytin
1 çay kaşığı fesleğen
Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
Yarım domates
1 adet taze soğan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardağı beşamel sos
Yarım çay kaşığı toz muskat
1/6 paket fırın makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı)
15 gr fener balığı
15 gr lüfer
1 su bardağı fesleğenli domates sos
1/6 bağ taze nane

Yemek Tarifi


Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün.
Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıkları bir tavada soteleyin.
İçerisine taze soğan, doğranmış domates, fesleğen ve zeytin ilave ederek harç yapın.
Bu harç ile haşladağınız makarnayı karıştırın.

Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin.
Fırından çıktıktan sonra düz bir servis tabağı içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri