Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deniz Mahsüllü Fırın Makarna Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Deniz Mahsüllü Fırın Makarna
Pratik Deniz Mahsüllü Fırın Makarna Tarifi


Deniz Mahsüllü Fırın Makarna (1 Kişilik)

Malzemeler


15 gr somon balığı
5 adet dilimlenmiş zeytin
1 çay kaşığı fesleğen
Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
Yarım domates
1 adet taze soğan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardağı beşamel sos
Yarım çay kaşığı toz muskat
1/6 paket fırın makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı)
15 gr fener balığı
15 gr lüfer
1 su bardağı fesleğenli domates sos
1/6 bağ taze nane

Yemek Tarifi


Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün.
Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıkları bir tavada soteleyin.
İçerisine taze soğan, doğranmış domates, fesleğen ve zeytin ilave ederek harç yapın.
Bu harç ile haşladağınız makarnayı karıştırın.

Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin.
Fırından çıktıktan sonra düz bir servis tabağı içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri