Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avunya Mantısı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Avunya Mantısı
Pratik Avunya Mantısı Tarifi


Avunya Mantısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Erişte
1 Kase Nohut
2 Çorba Kaşığı tereyağı
250 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Erişteyi tuzlu suda haşlayın.
Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun.
Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın.
1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın.
Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.

Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın.
Tuzunu ve karabiberi ayarlayın.
Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın.
Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın.
Mantının üzerine gezdirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir tarif...

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri