Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avunya Mantısı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Avunya Mantısı
Pratik Avunya Mantısı Tarifi


Avunya Mantısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Erişte
1 Kase Nohut
2 Çorba Kaşığı tereyağı
250 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Erişteyi tuzlu suda haşlayın.
Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun.
Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın.
1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın.
Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.

Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın.
Tuzunu ve karabiberi ayarlayın.
Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın.
Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın.
Mantının üzerine gezdirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Öncelikle 2 adet kuzu ciğerini irice doğrayın. İyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Haşlanan ciğerleri bu defa çok ufak doğrayın.

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın.

Diabet hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün mantar çorbası tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri