Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avunya Mantısı Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Avunya Mantısı
Pratik Avunya Mantısı Tarifi


Avunya Mantısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Erişte
1 Kase Nohut
2 Çorba Kaşığı tereyağı
250 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Erişteyi tuzlu suda haşlayın.
Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun.
Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın.
1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın.
Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.

Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın.
Tuzunu ve karabiberi ayarlayın.
Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın.
Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın.
Mantının üzerine gezdirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Zeytinyağının içine sarımsak dişlerini atıp, 1-2 saat bekletin. Tulum peynirini bir kaba doğrayın.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri