Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Adana Makarnası Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Adana Makarnası
Pratik Adana Makarnası Tarifi


Adana Makarnası

Malzemeler


1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Kaynayan suya tuz koyun.
Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün.

Tavada margarini eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın.

Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun.
Biber salçası ve pul biber ilave edin.

Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın.
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Sahrap Soysal'dan müthiş bir bayram tatlısı

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri