Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Adana Makarnası Tarifi | Mantı ve Makarnalar | Yemek Tarifleri
Adana Makarnası
Pratik Adana Makarnası Tarifi


Adana Makarnası

Malzemeler


1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Kaynayan suya tuz koyun.
Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün.

Tavada margarini eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın.

Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun.
Biber salçası ve pul biber ilave edin.

Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın.
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'dan sunumu ve lezzetiyle muhteşem bir yemek. Mutlaka deneyin...

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri