Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Mercimek Tarifi | Kuru Baklagiller | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Mercimek
Pratik Zeytinyağlı Mercimek Tarifi


Zeytinyağlı Mercimek

Malzemeler


2 bardak yeşil mercimek
8 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yeşil soğan
1 bağ dereotu
1 çay kaşığı hardal
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Akşamdan ıslattığınız yeşil mercimekleri, sıcak suda haşlayın.

Suyunu süzüp, bir kenarda bekletin.

Bir kapta zeytinyağını, doğranmış yeşil soğanları, kıyılmış dereotunu, hardal, limon suyu, nar ekşisi, tuzu ve kırmızıbiberi karıştırın.

Sıcak mercimeklerin içine hazırladığınız sosu döküp, karıştırın.
Servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri