Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Solme Tarifi | Kuru Baklagiller | Yemek Tarifleri
Solme
Pratik Solme Tarifi


Solme (4 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı kuru fasulye
Yarım kg patlıcan
2 adet kuru soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
2 adet haşlanmış yumurta
10 adet zeytin
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Fasulyeyi akşamdan ıslatın.
Daha sonra haşlayıp süzün.
Patlıcanı ateşte közleyin.
Ayıklayıp, incecik kıyın.
Soğanı piyazlık doğrayın.
Tuz ile ovup sıkın.

Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın.
Servis tabağına alın.
Haşlanmış yumurtayı dilimleyin.
Zeytin ile süsleyin.
Dilerseniz lavaş ekmeği ile servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Patatesleri küp doğrayarak 1 çay bardağı zeytinyağında kızartın. Salata kasesine alarak patateslerin ılınmasını bekleyin.

Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri