Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohut Güveç Tarifi | Kuru Baklagiller | Yemek Tarifleri
Nohut Güveç
Pratik Nohut Güveç Tarifi


Nohut Güveç (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Nohut
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Doğranmış Kuru Soğan
2 Büyük Patlıcan
3 Kırmızıbiber
2 Büyük Patates
2 Diş Sarmısak
Pul biber, Yenibahar
Tuz, Karabiber
2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Çay Kaşığı Domates Püresi

Yemek Tarifi


Nohutları akşamdan ıslatın.
Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün.

Patlıcanları dilimleyip tuzlayın.
Yıkayıp kurulayın.
Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.

Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin.
Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin.

Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin.
Su ekleyip kapağını kapatın.
190 derece fırında 1.
5 saat pişirin.
Servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri