Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye Bastısı Tarifi | Kuru Baklagiller | Yemek Tarifleri
Fasulye Bastısı
Pratik Fasulye Bastısı Tarifi


Fasulye Bastısı (10 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 kg.
Kurufasulye
1/2 kg.
Kuşbaşı Kuzu Eti
100 gr.
Pastırma
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Baş Soğan
Kırmızıbiber, Tuz,
Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanları temizleyip yemeklik kıyın.
Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin.

Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin.
Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun.
Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin.
Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin.

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri