Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye Bastısı Tarifi | Kuru Baklagiller | Yemek Tarifleri
Fasulye Bastısı
Pratik Fasulye Bastısı Tarifi


Fasulye Bastısı (10 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 kg.
Kurufasulye
1/2 kg.
Kuşbaşı Kuzu Eti
100 gr.
Pastırma
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Baş Soğan
Kırmızıbiber, Tuz,
Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanları temizleyip yemeklik kıyın.
Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin.

Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin.
Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun.
Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin.
Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri