Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dut Hoşafı Tarifi | Komposto Hoşaf | Yemek Tarifleri
Dut Hoşafı
Pratik Dut Hoşafı Tarifi


Dut Hoşafı

Malzemeler


2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker

Yemek Tarifi


Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın.
Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın.
8 bardak suyu ocağa koyun.
Yarım su bardağı şeker ilave edin.

Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra dutları içine ilave edin.
İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin.
Soğutarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Meryem Ulu'dan Sivas yöresine ait, sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir yaz çorbası. Mutlaka deneyin...

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri