Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dut Hoşafı Tarifi | Komposto Hoşaf | Yemek Tarifleri
Dut Hoşafı
Pratik Dut Hoşafı Tarifi


Dut Hoşafı

Malzemeler


2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker

Yemek Tarifi


Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın.
Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın.
8 bardak suyu ocağa koyun.
Yarım su bardağı şeker ilave edin.

Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra dutları içine ilave edin.
İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin.
Soğutarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Akdeniz yeşillikleriyle yapılan ve çok pratik bir tarif olan ızgara somon balığı salatasını İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç anlattı...

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri