Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dut Hoşafı Tarifi | Komposto Hoşaf | Yemek Tarifleri
Dut Hoşafı
Pratik Dut Hoşafı Tarifi


Dut Hoşafı

Malzemeler


2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker

Yemek Tarifi


Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın.
Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın.
8 bardak suyu ocağa koyun.
Yarım su bardağı şeker ilave edin.

Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra dutları içine ilave edin.
İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin.
Soğutarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri