Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Komposto Hoşaf ve Tarifleri
Bademli Ayva Kompostosu Bademli Ayva Kompostosu
Pratik Bademli Ayva Kompostosu Tarifi

Bademli Ayva Kompostosu Malzemeler 2 Ayva 5 Su Bardağı Su 2 Su Bardağı Tozşeker 3 Karanfil 1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü 1 Yemek Kaşığı Soyulmuş Badem Yemek Tarifi Ay...


Dut Hoşafı Dut Hoşafı
Pratik Dut Hoşafı Tarifi

Dut Hoşafı Malzemeler 2 su bardağı kuru beyaz dut 1 su bardağı kuru ekşi kayısı 8 su bardağı su 1,5-2 su bardağı şeker Yemek Tarifi Dutu ayıklayın, soğuk suda yarı...


Karışık Komposto Karışık Komposto
Pratik Karışık Komposto Tarifi

Karışık Komposto Malzemeler 1/2 kg. Mevsim meyvesi 1,5 su bardağı Tozşeker 5 su bardağı Su Karanfil Yemek Tarifi Mevsim meyvelerini ayrı ayrı kaplara küçük küçük...


Kayısı Kompostosu Kayısı Kompostosu
Pratik Kayısı Kompostosu Tarifi

Kayısı Kompostosu (6 Kişilik) Malzemeler 250 gr Kuru Kayısı 6 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Tozşeker Yemek Tarifi Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün. 6 Su bardağı k...


Saray Kompostosu Saray Kompostosu
Pratik Saray Kompostosu Tarifi

Saray Kompostosu (4 kişilik) Malzemeler 250 gram balkabağı 1 cay bardağı kuru üzüm 1. 5 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 çay bardağı limon suyu Yemek Tarifi T...


Son Aranan Yemek Tarifleri

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri