Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Dalyan Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Tavuk Dalyan Köfte
Pratik Tavuk Dalyan Köfte Tarifi


Tavuk Dalyan Köfte

Malzemeler


2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
500 gr ıspanak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar
Sosun malzemesi:
2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı köri

Yemek Tarifi


Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin.
Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın.

Ispanakların yaprak kısımlarını 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun.
Ispanaklar soğuduktan sonra daha önce hazırladığınız karışımın üzerine yayın.
Ispanakların üzerine haşlanmış havuç koyup, rulo şeklinde sarın.

Üzerine yumurta akı sürüp fırına verin.
İyice kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
İsterseniz süslemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz.

Sosun hazırlanışı: 2 bardak tavuk suyu ile bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eriterek ateşte kaynatın.
Boza kıvamına gelince bir tatlı kaşığı köri ve birazcık yeni bahar ilave ederek karıştırın.
Sosunuz hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri