Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Sebzeli Köfte
Pratik Sebzeli Köfte Tarifi


Sebzeli Köfte (4 Kişilik)

Malzemeler


300 gram kıyma,
250 gram mantar
2 adet soğan,
2 adet çarliston biber
1 adet patates,
1 adet havuç
1 çorba kasığı yoğurt
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 diş sarmısak,
Kasar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin.
Baharatları, kıymayı ve rendelediğiniz soğanı geniş bir kap içinde yoğurun.
Patatesin kabuklarını soyun.
Havuç ile birlikte rendeleyin.
Çarliston biberi küçük küçük kesin.
Patates ve havuçla birlikte kıymanın içine ilave edin.

1 saat buzdolabında bekletin.
Bu arada mantarları hafif kızmış yağda kavurun.
Fırın tepsisini yağlayın.
Hazırladığınız sebzeli köfteyi tepsiye incecik yayın.
Fırında çok az pişirdikten sonra çıkartın.
Üzerine mantarları yayın.
Tekrar fırına koyun.
Yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tekrar fırından çıkartarak üzerine kasar peyniri rendesi serpin.
2 dakika fırında tuttuktan sonra çıkartın.
Sıcak sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri