Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebze Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri


Sebze Köftesi
Pratik Sebze Köftesi Tarifi
2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 çiçek karnabahar
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 bardak galeta unu
2 adet yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın.
Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.
Diger tarafta yağla unu kavurun.
Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
İçerisine tuz ve karabiber ilave edin.
Haşlanmış sebzeleri ezip hazırlanan unlu sosla karıştırın.
Soğuyunca köfte şekli verin.
Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
lsıtılmış yağda altı üstü pembeleşinceye kadar kızartın.
Servis tabağına alarak servïse sunun.
Pratik Sebze Köftesi Tarifi
Sebze Köftesi
Malzemeler
2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 çiçek karnabahar
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 bardak galeta unu
2 adet yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Yemek Tarifi
Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın.
Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.
Diger tarafta yağla unu kavurun.
Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
İçerisine tuz ve karabiber ilave edin.
Haşlanmış sebzeleri ezip hazırlanan unlu sosla karıştırın.
Soğuyunca köfte şekli verin.
Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
lsıtılmış yağda altı üstü pembeleşinceye kadar kızartın.
Servis tabağına alarak servïse sunun.
Yemek Kategorileri
Balık ve DenizBisküvi KurabiyeBörek ve PoğaçalarÇorbalarDiğer TatlılarDolmalarDondurmalarEt YemekleriHamur TatlılarıHelvalarKanepe ve EkmekKebaplarKeklerKöftelerKomposto HoşafKuru BaklagillerMantı ve MakarnalarMeyve TatlılarıMezelerPasta Turta TartlarPilavlarPizzalarReçeller-MarmelatlarSakatatSalatalarSebze YemekleriSoslarSütlü TatlılarTavuk ve HindiTurşu YapımıYumurta YemekleriSandviç - Kanepelerİçki ve İçeceklerTatlılarYahnilerDiğer TariflerAşk yemekleriBaklagil ve tahıl yemekleriBalık ve deniz mahsulleriBayram YemekleriBörek ve poğaçalarÇaylarÇocuk YemekleriÇorbalarDiabet yemekleriDiğer içki ve içeceklerDiğer tatlılarDiyet YemeklerDolma ve sarmalarDondurmalarEkmeklerEtli YemeklerHamur çeşitleriHamur tatlılarıHelvalarİrem'in MutfağıKahvaltıKebaplarKeklerKöftelerKokteyllerKompostolarKurabiye ve çöreklerMakarnalar ve mantılarMeyve şuruplarıMezelerPastalar ve turtalarPilavlarPizzalarRamazan YemekleriReçel, marmelatSakatat yemekleriSalatalarSebze yemekleriSizden GelenlerSoslar ve terbiyelerSüt tatlılarıSütlü içeceklerTavuk ve hindi yemekleriVejeteryan YemeklerYılbaşı tarifleriYöresel YemeklerYumurtalı yemeklerZeytinyağlılar
Son Aranan Yemek Tarifleri
Portakallı irmik helvası tarifi
Ayşe Tüter'in tarifi
Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.
Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.
Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.
Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri