Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebze Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Sebze Köftesi
Pratik Sebze Köftesi Tarifi


Sebze Köftesi

Malzemeler


2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 çiçek karnabahar
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 bardak galeta unu
2 adet yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Yemek Tarifi


Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın.
Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Diger tarafta yağla unu kavurun.
Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
İçerisine tuz ve karabiber ilave edin.
Haşlanmış sebzeleri ezip hazırlanan unlu sosla karıştırın.

Soğuyunca köfte şekli verin.
Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
lsıtılmış yağda altı üstü pembeleşinceye kadar kızartın.
Servis tabağına alarak servïse sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri