Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Püreli Dalyan Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Püreli Dalyan Köfte
Pratik Püreli Dalyan Köfte Tarifi


Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik)

Malzemeler


750 gr Orta Yağlı Kıyma
3 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Köfte Baharı
1/2 Çay Bardağı Hardal
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Konserve Bezelye
Tuz
Çok Az Sıvı Yağ
Alüminyum Folyo

Yemek Tarifi


Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.
Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım.

Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım.
Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım.
Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalım.
Bu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım.
Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım.
Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralım.
Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim.

Hardalın üzerine de patates püresini yayalım.
Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim.

Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım.
Köfteyi orta ısılı fırında pişirelim.
Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım.
Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri