Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Püreli Dalyan Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Püreli Dalyan Köfte
Pratik Püreli Dalyan Köfte Tarifi


Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik)

Malzemeler


750 gr Orta Yağlı Kıyma
3 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Köfte Baharı
1/2 Çay Bardağı Hardal
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Konserve Bezelye
Tuz
Çok Az Sıvı Yağ
Alüminyum Folyo

Yemek Tarifi


Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.
Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım.

Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım.
Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım.
Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalım.
Bu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım.
Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım.
Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralım.
Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim.

Hardalın üzerine de patates püresini yayalım.
Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim.

Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım.
Köfteyi orta ısılı fırında pişirelim.
Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım.
Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

200 KALORİ Diyet yapmak isteyenler için çok pratik bir çorba. Sıcak yaz günlerinde sizi hafifletecek bir tarif...

Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Derin bir kabın içinde yumurtaları ve tozşekeri çırpma teli ile iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve çay ilave edip çırpmaya devam edin.

Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri