Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pür Lezzet Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Pür Lezzet
Pratik Pür Lezzet Tarifi


Pür Lezzet (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Orta Yağlı Kıyma
1 Kuru Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Ufalanmış Ekmek İçi
3 Domates
3 Patates
2 Patlıcan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Kimyon, Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Kıymayı bir kaba alın.
Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Patlıcanları yıkayıp, alaca soyun.
Halka halka dilimleyerek sıvı yağda kızartın.
Patates ve domateslerin kabuklarını temizleyerek yuvarlak dilimleyin.

Yuvarlak fırın kabına köfte, patates, domates ve patlıcanları sırt sırta dizin.
Salçayı yarım çay bardağı suda eriterek yemeğin üzerine gezdirin.
Bir kaşık tereyağı ilave ederek 200 derece fırında pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri