Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pür Lezzet Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Pür Lezzet
Pratik Pür Lezzet Tarifi


Pür Lezzet (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Orta Yağlı Kıyma
1 Kuru Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Ufalanmış Ekmek İçi
3 Domates
3 Patates
2 Patlıcan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Kimyon, Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Kıymayı bir kaba alın.
Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Patlıcanları yıkayıp, alaca soyun.
Halka halka dilimleyerek sıvı yağda kızartın.
Patates ve domateslerin kabuklarını temizleyerek yuvarlak dilimleyin.

Yuvarlak fırın kabına köfte, patates, domates ve patlıcanları sırt sırta dizin.
Salçayı yarım çay bardağı suda eriterek yemeğin üzerine gezdirin.
Bir kaşık tereyağı ilave ederek 200 derece fırında pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Meryem Ulu'dan Sivas yöresine ait, sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir yaz çorbası. Mutlaka deneyin...

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Sandviç ekmeklerini enlemesine iki parçaya ayırıp, tepsiye dizin. Süt ve domates salçasını karıştırıp, ekmekleri ıslatın.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri