Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik İçli Köfte Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Pratik İçli Köfte
Pratik Pratik İçli Köfte Tarifi


Pratik İçli Köfte (6-8 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı ince bulgur
2 orta boy patates
200 gram kıyma
50 gram ceviz
2 su bardağı bulgur
2 yumurta
Kırmızıbiber, tuz,
karabiber

Yemek Tarifi


Önce içli köftenin harcını hazırlayın.
Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun.
Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin.
Isırdığınız zaman ceviz ağıza gelmeli.
Karabiber ve tuzu da ekleyin.
Bir kenarda bekletin.

Diğer tarafta iki su bardağı bulguru, iki su bardağı sıcak su ile ıslatın.
Bulgur kabarırken, iki patatesi soyun.
Tuzlu suda haşladıktan sonra rendeleyin.
Bir yumurtanın tamamını ve bir yumurtanın sadece beyazını karıştırın ve patateslere ekleyin.
Kırmızıbiber ve kabarmış bulguru da ekleyin ve yoğurun.
Payreks tabağı yağlayın.
Hazırladığınız hamurun yarısını iyice yayın.

Daha önceden hazırlamış olduğunuz harcı, payreks tabağa yaydığınız hamurun üzerine serin.
Hamurun geri kalan kısmıyla da üzerini kapatın.
Bir bıçak yardımıyla düzeltin.
Üzerine kırımızıbiber serpin.
Ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün ve fırına koyun.
Üzeri kızarınca servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Un, süt kreması, nuar ve tavuk etini robottan geçirin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri