Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pişi Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Pişi Köftesi
Pratik Pişi Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 kg orta yağlı dana eti
1 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ

Yemek Tarifi

Plastik bir kaba 1 kg orta yağlı dana eti, 2 çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulur.
Ardından 2 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı un eklenerek yeniden yoğrulur.
Kıymanın miktarına göre un eklenir.
Un serpilen ekmek tahtasına kıyma konularak taş ile dövülür.
Kıyma taşa yapışmamaya başladığında olmuş demektir.
Kıymadan avuç içi kadar parçalar alıp el ile üzerine baskı yapılarak inceltilir.
Tezgâha un serpilerek açılan bezeler taş ile dövülüp büyültülür.
Kızartılacak köfteler için kızartma tenceresine bol sıvı yağ konularak hazırlanan köfteler orta ocak ateşinde kızartılır.
Kızaran köfteler arzuya göre kızartılan domates ve biberler de servis edilebilir.
Pişi köftesinin yapılış süresi 20 dakika olup 6 kişilik servis edilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri