Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pişi Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Pişi Köftesi
Pratik Pişi Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 kg orta yağlı dana eti
1 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ

Yemek Tarifi

Plastik bir kaba 1 kg orta yağlı dana eti, 2 çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulur.
Ardından 2 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı un eklenerek yeniden yoğrulur.
Kıymanın miktarına göre un eklenir.
Un serpilen ekmek tahtasına kıyma konularak taş ile dövülür.
Kıyma taşa yapışmamaya başladığında olmuş demektir.
Kıymadan avuç içi kadar parçalar alıp el ile üzerine baskı yapılarak inceltilir.
Tezgâha un serpilerek açılan bezeler taş ile dövülüp büyültülür.
Kızartılacak köfteler için kızartma tenceresine bol sıvı yağ konularak hazırlanan köfteler orta ocak ateşinde kızartılır.
Kızaran köfteler arzuya göre kızartılan domates ve biberler de servis edilebilir.
Pişi köftesinin yapılış süresi 20 dakika olup 6 kişilik servis edilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri