Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pişi Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Pişi Köftesi
Pratik Pişi Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 kg orta yağlı dana eti
1 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ

Yemek Tarifi

Plastik bir kaba 1 kg orta yağlı dana eti, 2 çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulur.
Ardından 2 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı un eklenerek yeniden yoğrulur.
Kıymanın miktarına göre un eklenir.
Un serpilen ekmek tahtasına kıyma konularak taş ile dövülür.
Kıyma taşa yapışmamaya başladığında olmuş demektir.
Kıymadan avuç içi kadar parçalar alıp el ile üzerine baskı yapılarak inceltilir.
Tezgâha un serpilerek açılan bezeler taş ile dövülüp büyültülür.
Kızartılacak köfteler için kızartma tenceresine bol sıvı yağ konularak hazırlanan köfteler orta ocak ateşinde kızartılır.
Kızaran köfteler arzuya göre kızartılan domates ve biberler de servis edilebilir.
Pişi köftesinin yapılış süresi 20 dakika olup 6 kişilik servis edilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri