Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pişi Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Pişi Köftesi
Pratik Pişi Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 kg orta yağlı dana eti
1 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ

Yemek Tarifi

Plastik bir kaba 1 kg orta yağlı dana eti, 2 çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulur.
Ardından 2 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı un eklenerek yeniden yoğrulur.
Kıymanın miktarına göre un eklenir.
Un serpilen ekmek tahtasına kıyma konularak taş ile dövülür.
Kıyma taşa yapışmamaya başladığında olmuş demektir.
Kıymadan avuç içi kadar parçalar alıp el ile üzerine baskı yapılarak inceltilir.
Tezgâha un serpilerek açılan bezeler taş ile dövülüp büyültülür.
Kızartılacak köfteler için kızartma tenceresine bol sıvı yağ konularak hazırlanan köfteler orta ocak ateşinde kızartılır.
Kızaran köfteler arzuya göre kızartılan domates ve biberler de servis edilebilir.
Pişi köftesinin yapılış süresi 20 dakika olup 6 kişilik servis edilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri