Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinç Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Pirinç Köftesi
Pratik Pirinç Köftesi Tarifi


Pirinç Köftesi (8 Kişilik)

Malzemeler


Dışı İçin:
1/2 Kg Pirinç
3 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz
İçi İçin
250 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Badem
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Tuz, Karabiber
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
Kızartmak İçin:
1 Adet Yumurta
Sıvıyağ
Sos İçin:
2 Adet Elma
1 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Salça
Biraz Ketçap
2 Dis Sarmısak
Biraz Su
Garnitür Olarak:
Kabak
Mısır
Havuç

Yemek Tarifi


Pirinci haşlayalım.
Kalan suyunu süzelim.
Pirinci 3 çorba kaşığı margarin ve tuz ile beraber iyice yoğuralım.
Başka bir kaba yarım çorba kaşığı margarini alalım.
Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.

Bademleri bir süre sıcak suda bekleterek kabuklarını soyalım.
Kıyarak kıymaya ilave edelim.
Karışıma tuz, karabiber ve tarçın ekleyelim.

Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle incelterek açalım.
İçine kıymayı içten koyup tekrar kapatarak köfte şekli verelim.
Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızartalım.

Sos İçin: Elmayı ve domatesi rendeleyelim.
Diğer malzemeleri de ekleyerek boza kıvamında pişirelim.
Köfteler ve garnitürle birlikte servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

Semiramis Geredeli'den çocukların severek yiyeceği bir puding tarifi...

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri