Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinç Köftesi Tarifi | Köfteler | Yemek Tarifleri
Pirinç Köftesi
Pratik Pirinç Köftesi Tarifi


Pirinç Köftesi (8 Kişilik)

Malzemeler


Dışı İçin:
1/2 Kg Pirinç
3 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz
İçi İçin
250 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Badem
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Tuz, Karabiber
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
Kızartmak İçin:
1 Adet Yumurta
Sıvıyağ
Sos İçin:
2 Adet Elma
1 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Salça
Biraz Ketçap
2 Dis Sarmısak
Biraz Su
Garnitür Olarak:
Kabak
Mısır
Havuç

Yemek Tarifi


Pirinci haşlayalım.
Kalan suyunu süzelim.
Pirinci 3 çorba kaşığı margarin ve tuz ile beraber iyice yoğuralım.
Başka bir kaba yarım çorba kaşığı margarini alalım.
Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.

Bademleri bir süre sıcak suda bekleterek kabuklarını soyalım.
Kıyarak kıymaya ilave edelim.
Karışıma tuz, karabiber ve tarçın ekleyelim.

Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle incelterek açalım.
İçine kıymayı içten koyup tekrar kapatarak köfte şekli verelim.
Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızartalım.

Sos İçin: Elmayı ve domatesi rendeleyelim.
Diğer malzemeleri de ekleyerek boza kıvamında pişirelim.
Köfteler ve garnitürle birlikte servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri